Vindfamnes sida

Fjärde byggåret

Egentligen är detta året inte inräknat i bygget - det skulle redan vara färdigbyggt enligt den första planen.

Som du som hemsideläsare vet så var det en ganska grov felberäkning! Så mellan november 2012 och november 2013 har i en förkortad version följande hänt:

Ett av de stora jobben, som kanske inte ser så stort ut på båten, var relingslisten. Det är en bred list på vilken pollare, mantågsstöttor, röstjärn, påfyllnad för färskvatten och diesel samt tömning av septiktank och sist men inte minst pullpits, ska vara fästa. Det blev plastarbeten underifrån i trånga utrymmen och lite såna där ord som man inte ska använda här…

Men å andra sidan så har det blivit precis som det var tänkt.

Gångborden med ruffsidor var fästa för ett år sedan och blev plastade på ovansidan under hösten 2012. Så var då bara rufftaket kvar. Det byggdes, som de övriga stora detaljerna, upp och ner i verkstan och lyftes på plats i mars 2013. I samband med detta blev det väldigt mycket funderingar kring ”kepskanten”. Nu är det bestämt att det blir en sådan och den kommer att vara plastad. Rufftaket plastades i slutet på sommaren och därmed är utsidan av båten (upptill) i stort sett helt klar! Alltså vad gäller plastarbeten…

När det inte har gjorts annat har J-O varit nere i båten och byggt upp inredningen med skott(väggar) och hyllstommar, soff/kojfronter och även pentryt är grovfärdigt. Så småningom har han också spacklat de ytor som ska sprutlackeras. Det var så roligt att få lite färdigt så vi gelcoatade och topcoatade nere i stuvfacken under soffsitsarna bara för att känna att något var helt färdigt.

Det blir inte så mycket trä mer än som lister och i skåpet ovanför sofforna i salongen.

Vilket träslag det skulle bli var länge under diskussion. Vi ville ha ett inhemskt träslag, men det föll på att det blev svårt att få tag på fanér som var lik. Så det slutade med att vi valde mahogny.

Portlights d.v.s. de fönster som sitter på sidorna av rufftaket har blivit designade och de rostfria ramarna är beställda.

Så, ja, man kan väl säga att vi har ett halvinrett segelbåtsskrov liggande ute i logen nu.

MEN

det kan inte sägas för många gånger 

UTAN HJÄLP AV VÄNNER, SLÄKT, BEKANTA

OCH OKÄNDA HEMSIDELÄSARE

HADE DET VARIT MINDRE GJORT NU!

Detta gäller inte bara rent fysiskt arbete utan också tips, funderingar och idéer.

Tack för er hjälp!

Senaste kommentarer

17.09 | 06:46

Stort tillykke med Damen. Det ser rigtigt godt ud. De bedste Sejlerhilsen...

23.06 | 19:59

Låter fantastiskt, efter allt slit, att ni äntligen får njuta av er båt. Då hopp...

02.06 | 03:40

GRATTIS till sjösättningen Vilket fantaststiskt proffsigt projekt Myket vac...

01.06 | 16:33

Såååååå härligt Stort grattis🙏❤️🇸🇪 Malin o Peter