Vindfamnes sida

Förbättringar (?) gjorda på vår H 35a


Längst ner på denna sida hittar du bilderboken.

Jag ska göra en liten historik här under denna flik kring vad vi gjort med vår H 35 som vi köpte i augusti 1994 och hämtade i Näset, Göteborg. Det allra första vi gjorde var att fundera ut ett nytt namn på båten. När vi köpte henne hette hon nämligen Hang Over. Fräckt namn med H i och allting, men det passade inte oss. Så när hon sjösattes i april 1995 hade hon fått sitt nya namn  - 
Vindfamne .

Från början hade hon svarta linjer som är typiska för H 35, men då 1995, tänkte vi att vi skulle göra om till blodröda linjer. Följaktligen skaffade vi det nya namnet i just blodrött. Så är det än idag, men det blev inte blodröda linjer. Det vet ni som känner till oss och vår båt. Mera om färgskifte kommer, med bilder.
Bilder finns också på viss ombyggnad interiört. Båten var varvsinredd från början. Det var ett plus med tanke på att det fanns halvfabrikat som hade en del att tillägga när det gällde finishen på inredningen.
Som du kommer att se var vi ändå inte riktigt nöjda med en skrymmande innermodul så vår båt är helt "nyinredd" mellan nergångsluckan och huvudskottet. Den vintern hade vi nog överskottseneergi för då blästrade vi undervattenskroppen och epoxybehandlade densamma.
 Med tiden blev dynorna allt sämre och de byttes ut likväl som motorn som var det sista "stora" som vi gjort. Motorn kom i vintern 2007-2008 och det var väl, med tanke på vår långa semester det året. (Båstad - Ålesund, Norge, tur och retur). Då körde vi ca 200 timmar med motorn.

Den här bilderboken kommer att uppdateras efter hand som jag hittar bilder. De äldsta bilderna är ju från långt före digitalbildernas tidevarv så de får jag skanna in från foton, med kvalitet därefter. Tyvärr har jag det mesta av våra bilder som dia...

Klicka på boken och sidorna för att vända blad:

Din "Flash"-spelare behöver uppgraderas

För att se denna sida kan du Klicka här för att hämta den senaste versionen av "Flash" från Adobe. När installationen är klar kan du återvända hit och se sidan.

Om du ser det här meddelandet även om du har uppgraderat Flash så prova att stänga alla Internet Explorer-fönster, starta om och återvänd till den här sidan.

Du kan också klicka här för att se bilderboken utan att hämta Flash, men det kan hända att det inte ser ut som det ska.

ulf gudmundsson 17.11.2014 04:27

Ohoj!
Mitt jobb är båtar, I sverige och utomlands. Har en H35 under renovering,
Ert H 35 project når en god bit över "Poffsens" Imponerad!!!(-: Ulf. G.

Ann 17.11.2014 18:05

Låt dig inspireras! Är det något du funderar kring så hör gärna av dig. Den lilla bilderboken visar kanske inte riktigt allt.

Bengt Persson 05.01.2014 17:27

Vilket fantastiskt projekt!!!
Bengt(från Arvika), en god vän till Sassa och Lasse

Ann 05.01.2014 18:45

Kul att du har varit inne och tittat på vår hemsida!
Jag kan förresten hälsa från Sassa och Lasse, vi var där idag.

Senaste kommentarer

17.09 | 06:46

Stort tillykke med Damen. Det ser rigtigt godt ud. De bedste Sejlerhilsen...

23.06 | 19:59

Låter fantastiskt, efter allt slit, att ni äntligen får njuta av er båt. Då hopp...

02.06 | 03:40

GRATTIS till sjösättningen Vilket fantaststiskt proffsigt projekt Myket vac...

01.06 | 16:33

Såååååå härligt Stort grattis🙏❤️🇸🇪 Malin o Peter