Vindfamnes sida

Senaste nytt fr.o.m. november 2015

Det mesta av det rostfria är nu i stort sett klart så då får man ju gå vidare med annat. Salongsbordet är just nu på tapeten och det kommer att bli en stolpe som fästs (plastas fast) i botten strax akter om mastfotsfästet. Över den stolpen träs sen en ihålig "balk" som i sin tur har en fastplastad fästplatta till själva bordsskivan. Alltihop är tillverkat av divinycell som fått några lager glasfibermatta och polyester. Även bordet blir av denna lättviktsvariant men med fanerad ovansida för att få lite träkänsla. Det kanske rent av blir lite intarsia, vem vet...

På bilden ser du stolpen som ska fästas i båten (den vita) och fästplattan till bordsskivan som här ska plastas ihop med balken som ska träs över stolpen. 

Doften från verkstan har alltså blivit styrenlik igen efter en lång tids mer trädoft när sonen hyvlat träreglar till sitt husbygge. Jag föredrar nog den av trä .

Dags också att bestämma lite färgsättning. Ev. tar vi en tripp till Malmö och Gransegel i veckan som kommer, för att se vilka färger vi ska ha i segelmärket och på kapellet till rullgenuan. S

istnämnda står mellan beige och grå. Som vanligt har vi olika uppfattning om vad som är snyggast...

 Fräscht och svalt grå eller mer varmt beige/ljusbrunt. Det handlar ju inte bara om

det

kapellet utan för att få det hela att se enhetligt ut ska sprayhood och även sittbrunnstält och storsegelkapell ha samma kulör. Kommer bara att tänka på Macken och den beiga kunden. Ja, du förstår vilken kulör jag förordar! 

19. feb, 2017

0

MeaDiva 21.02.2017 19:00

Vi har grå sprayhood och gillar verkligen den färgen så du har min röst

//Tobias

Ann 22.02.2017 06:32

Tack för din support! Tyvärr förlorade jag den här gången...
Ann

Senaste kommentarer

17.09 | 06:46

Stort tillykke med Damen. Det ser rigtigt godt ud. De bedste Sejlerhilsen...

23.06 | 19:59

Låter fantastiskt, efter allt slit, att ni äntligen får njuta av er båt. Då hopp...

02.06 | 03:40

GRATTIS till sjösättningen Vilket fantaststiskt proffsigt projekt Myket vac...

01.06 | 16:33

Såååååå härligt Stort grattis🙏❤️🇸🇪 Malin o Peter